(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
PIKANTNÍ LILEK zapékaný se sýrem
Potřebné ingredience
1 ks většího buclatého lilku, 200 g šunky, 200 g mozzarelly, 100 g gorgonzoly (popř. i nastrouhanou nivu), slunečnicový, nebo olivový olej, strouhanka na obalování.
Postup přípravy
Postup práce:
Omytý lilek nakrájíme na stejné plátky o síle asi 6-7 mm, namočíme je v oleji, zabalíme ve strouhance a vložíme na plech s pečícím papírem - nesolíme.
Na lilková obalená kolečka vyskládáme plátky šunky, mozzarelly (nebo nakrájenou na kostičky), vložíme plnou malou lžičku gorgonzoly (nebo nivy), posypeme strouhankou, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Servírujeme s čerstvým zeleninovým salátem.
Dobré pochutnání.
Omytý lilek nakrájíme na stejné plátky o síle asi 6-7 mm, namočíme je v oleji, zabalíme ve strouhance a vložíme na plech s pečícím papírem - nesolíme.
Na lilková obalená kolečka vyskládáme plátky šunky, mozzarelly (nebo nakrájenou na kostičky), vložíme plnou malou lžičku gorgonzoly (nebo nivy), posypeme strouhankou, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Servírujeme s čerstvým zeleninovým salátem.
Dobré pochutnání.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200 st. C asi 20 minut. Po 15 minutách raději lilky již kontrolujeme.
Servírujeme s jakýmkoliv salátem z čerstvé zeleniny.
Zapečený lilek můžeme zpestřit i zralými fíky se šunkou (v našem případě se šunkou prosciutto).
Pohled na talířek s celou kytičkou sestavenou z fíků a šunky.
Méně výrazná chuť mozzarelly dobře chuťově ladí s gorgonzolou a ve spojení s lilkem je to opravdu pikantní záležitost.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Egreska
(upraveno)
15. 8. 2017, 10:14
Evula.U
(upraveno)
21. 8. 2017, 7:10
@Egreska